Massage mot svullnader

Massage mot svullnader

Hej, det var ett tag sedan jag skev men ni vet ju hur det kan vara, man kan ha mycket att göra vissa perioder och då finns det ingen tid till inlägg. Men nu har det lugnat ner sig så här kommer det första inlägget på en månad, och det ska handla om massage mot lymfödem.

Lymfödem är ett tillstånd som innebär att kroppen svullnar på grund av en ojämn transport av lymfa, detta kan bero på många olika saker. Det finns två typer av lymfödem, primärt och sekundärt. Primärt lymfödem är ett tillstånd som man föds med, medan sekundärt uppstår när lymfan i kroppen störs, oftast på grund av cancer eller strålningsterapi. Massage mot lymfödem är en effektiv behandlingsmetod som kan förebygga och lindra besvären. En massage ger inte bara lindring utan den har även en positiv effekt på immunförsvaret och ökar cirkulationen i kroppen, detta gör att massage också kan förebygga infektioner. Massage mot lymfödem bör ges av en erfaren massör som känner till hur man ska göra för att inte skada lymfkörtlarna. Kroppen svullnar ofta i vissa delar som är mer drabbade av lymfödemet, massage bör därför ges på de områdena för att främja transporten av lymfa. Det finns flera olika tekniker som massören kan använda sig av och det är viktigt att man hittar en massageteknik som passar just dig och ditt tillstånd. Om du är osäker på hur massage mot lymfödem ska gå till kan du alltid fråga din massör eller läkare.

Det finns även andra behandlingsmetoder för lymfödem som man kan prova, men detta är en av de mest effektiva och förebyggande metoderna. Även om du inte har lymfödem så är du lika varmt välkommen till ett företag inom massage i Boxholm och de kommer att få dig att må mycket bättre oavsett vad du har för anledning att gå dit.


Kommentarer är stängda.