Äntligen är väggarna målade i köket

Äntligen är väggarna målade i köket

Det känns som om det tog en evighet, men äntligen är väggarna i mitt kök nymålade! Efter månader av planering av vilka färger jag skulle välja och oändliga resor till järnaffären för att ta fram färgprover är jag så glad att kunna dela denna välbehövliga förvandling med er. Som någon som tillbringar mycket tid i mitt kök med att laga mat till familj, vänner och helgdagar – en polerad uppdatering var efterlängtad. I det här blogginlägget kommer jag att gå igenom alltifrån möjligheten att ta hjälp av en målare eller att göra jobbet själv och de bästa färgförnödenheterna och teknikerna. Förhoppningsvis kommer den här guiden att få ditt eget målningsprojekt att gå lite smidigare!

Det första beslutet du måste fatta är om du ska anlita en målare eller inte. Professionella målare är bra för större projekt som hela rum eller ett helt hus om du inte känner dig bekväm med att göra jobbet själv. Det finns bara här i Örebro med omnejd minst 100 olika målare att välja mellan. Se till att be om referenser innan du fattar ett slutgiltigt beslut.

Om du bestämmer dig för att göra det själv när du målar finns det några viktiga förnödenheter och verktyg du behöver. Grundfärg är ett absolut måste; den hjälper till att skapa en barriär mellan färgen och det material som täcker dina väggar (gipsväggar, trä etc.). Det gör också att färgen fäster bättre och håller längre. Borstar och rullar är också nödvändiga – de hjälper dig att skapa en jämn yta. Droppdukar är viktiga för att skydda golv och möbler från eventuella färgstänk. Slutligen bör du använda målartejp för att täcka upp ytor som inte är lämpliga för målning.

När det gäller tekniker finns det många olika metoder som du kan använda. Detta kikar vi närmare på i kommande inlägg!

Kommentarer är stängda.